Det at nyheter er utrolig viktige, pleide å være en selvfølge før i tiden. Så klart, da var det nok nyheter som virket mer appellerende å se på, med tanke på at de enten gjaldt oljefunnet, den kalde krigen eller da vi i Norge skulle stemme for eller i mot EU medlemskap. Det var disse store, spennende tingene vi fulgte med på. De tingene som var med på å bestemme hvordan samfunnet vi befant oss i skulle bli påvirket. Det var nok hovedgrunnen til at det var så ekstremt viktig å følge med på hva som foregikk i verden.
Spesielt under den kalde krigen, da trusselen om atombomber fikk alle til å sitte på kanten av stolen i spenning og frykt. Sist vi fikk se de grusomme konsekvensene var i Hiroshima og Nagasaki i slutten av andre verdenskrig. Flere hundre tusen mistet livet og enda flere led langvarige skader etter eksplosjonene. Derfor ville en ny atomkrig tatt mange menneskeliv. Spesielt siden krigen var mellom de største nasjonene i verden, USA og Russland. Før så alle på nyhetene her i Norge fordi det var en felles forståelse over hvor viktig det var for de involverte. Det var ikke noe spørsmål om man orket å bruke en halvtime av dagen sin på å få med seg hva som foregikk rundt omkring.
Da vi i Norge oppdaget olje også, ble det plutselig veldig interessant å følge med på nyhetene. Igjen, fordi det var noe som kunne påvirke oss. Det var noe som kunne og ville påvirke oss veldig positivt. Her er en liten artikkel omhistorien til oljen i Norge. Det er et fenomen som har spilt en viktig rolle i formingen av landet vårt. Det sier seg selv, man blir automatisk mer interessert i noe når det angår deg også. Når det er noe som kan påvirke din livsstil eller ditt samfunn med andre ord. Og ikke tvil, det var veldig mye slikt på 70-tallet. I dag er det også mange nyheter som påvirker oss i Norge, men det er helst kun politiske saker. Det er ikke mange kriger eller konflikter som Norge er direkte innblandet i.
Nordmenn følger med på valget av ny statsminister, hvordan politkerne foreslår hva vi skal bruke oljefondet til og hva vi skal gjøre med fraværsgrensa. Det nærmeste vi kommer til å følge med på utenlandske nyheter er nok å se hva den amerikanske presidenten Donald Trump har publisert på den sosiale plattformen Twitter. Den mannen er ansvarlig for de fleste nyhetssaker i dag. Ofte er de svært trivielle også, i forhold til andre ting som skjer i verden. Men av en eller annen grunn, velger nordmenn og de fleste i verden å heller fokusere på ham.