Vi vil alle at nyhetene skal være sanne og faktabaserte gjenfortellinger av virkeligheten. Dette er også stort sett det vi får. Men, har du noen gang tenkt på hvorfor man som regel kun hører én side av historien når det er snakk om krig og konflikter? Kan det hende vi blir lurt i større grad enn hva vi liker å tro? Det er litt vanskelig å se for seg, men hva om media er med på å styre hvordan folk skal agere på nyheter og hendelser rundt om i verden.
Media er en fjerde statsmakt, men den skal være objektiv i sin tolkning av verden. Uten det ville vi fått problemer med hva som definerer verden. Men, internett er ikke media, bare en liten del av den. Kan vi stole på det vi leser i dette enorme informasjonsnettverket? Vi må håpe på at media fortsetter å være vår fremste kilde til riktig informasjon.
Makta styrer
Det er nesten utrolig å si det, men det er faktisk slik at interesse kommer foran fakta. Vi kan ta mange eksempler fra de siste årene med hendelser, og det er lett å tenke på Donald Trump og hans utrolige utsagn i både massemedia og sosiale media.
Et annet eksempel er Hong Kong-konflikten. Her får vi sjelden en forklaring på eller oppklarende uttalelser på hva konflikten handler om. Men, vi får se mange ulike bilder av gatekamper. Dette gir oss et inntrykk av at demonstrantene er opprørske og skammelige. Fakta er at de klager på svært urettferdige skatter og regler.
Internett
Internett er kilde til mye bra. Man kan søke om lån på dagen og etter 30 sekunder tikker det inn en SMS om man har fått det innvilget. Internett påvirker også nyhetene, både fordi mange av sakene handler om internett, men også fordi internett er helt i fronten når det gjelder ny teknologi.
Dessuten ser man at selskaper som Google, Instagram, Twitter osv. har så stor innvirkning i folks liv at de bruker mer tid her enn i det virkelige liv. Det har blitt vanskeligere å definere hvor grensen går mellom realitet og fiksjon.